Zucchinigratäng. 7 Maj 2017 /. 12. 37 /. Alla inlägg. /. Permalink /. 0. Gör din vanliga köttfärssås men mindre vätska, sen varvar du den med zucchini och keso, och avslutar med vanlig ost
Dagens recept får bli denna matiga zucchinigratäng med svamp och keso. Nu börjar det kännas som om vi inte äter något annat än mat innehållande zucchini, vilket vi ju inte heller har gjort den senaste tiden
Att äta vegetariskt är bra både för hälsan, mijön och plånboken. Dessutom är det gott. Pröva den här smakrika gratängen med zucchini och lins- och morotsröra, och med extra smaksättning av halloumi och parmesan, och se om du inte håller med mig
-))Timjansdoftande zucchinigratäng Zucchini ca 800 g i skivor1 ½ dl salttomater 6 st i bitargul lök grovt hackadVitlök 2 klyftor i finhackadesmör 50 g½-1 dl ris (kan ev uteslutas)timjan 1 tsksalt 1 tsknymald svartpeppar 1 ½ kryddmåttVispgrädde 2 dl (jag tar laktosfri
Mammas zucchini växer så det knakar och Linda/Kryddburken´s Instagrambild på Zucchinigratäng dök upp helt lägligt och redan samma kväll serverade vi gratängen till grillat
Tid ca 30 min / 4 pers. / Ugn 220 grIngredienser. 1 zucchini2 morötter15 plommontomater15 cm purjolök2 pkt fetaost1 dl grädde1 färsk chiliFärsk persiljasalt o pepparDela zucchinin i 1 cm-kuber och lägg i en ugnsfast formDela tomaterna på 4 delarStrimla purjolökenSkär morötterna i 1 cm-kuber som zucchininFinhacka chilinBlanda allt i samma form, salta o peppra överSmula ner fetaosten i en bunkeHäll i grädden och rör runt så det blir en "kräm"Salta och peppra i fetaoströran och häll sedan över den över grönsakernaStäll in i ugnen 15-20 min (tills ostkrämen har fått en fin, gyllenbrun färg)Garnera med färsk persiljaKLART
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.