Recept. hermana. tors, 2013-08-01 10. 42. 45min. (2). Skala och tärna aubergine. Jag ångkokar den i en sil/durkslag i ägg-kastrullen då behöver den inte så mycket olja i stekpannan
Zaalouk på aubergine (en slags marockansk ratatouille). Gokväll. I helgen har det varit riktigt ruggigt höstväder, och det är väl bara en hint om vad som komma skall
Jag har två auberginer i kylen som snart blir dåliga. Jag har aldrig lagat denna grönsak tidigare och är inte heller så förtjust i den, förutom den där himmelskt goda röran - Baba Ghanoush
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Till middag fylldes den till bredden av chermoulablomkål, hummus, marockansk hopkokad aubergineröra (”zaalouk”), råstrimlat & grönt… Och så stekte jag lite rödbetsbiffar till det med en sås på soyghurt
Zaalouk på aubergine4 portioner2 auberginer, ca 600 g1 tsk salt2 vitlöksklyftor500 g mogna tomaterolivolja1 tsk paprikapulver1 tsk spiksummin1 piri piririvet skal och saft av ½ citron½ dl vatten1 dl mandel½ dl hackad korianderSkär auberginerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.