Kärna ur och klyfta äpplena. 2 fasta äpplen. 1 bit mager falukorv, ca 400 g 1 dl mager riven ost,10 % fett 600 g potatis 600 g rödbetor 2 fasta äpplen Sås 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl filmjölk 2 msk riven pepparrot
Skiva smör tunt med osthyveln och lägg över äpplena, täck med flagad mandel. Svenska Äpplen Som Du kanske märkt, så är jag förtjust i våra Svenska äpplen
Nu efter all julmat är det gott med lite lättare mat. Dagens recept kommer från kokboken Gott & Lätt med recept på mat med låg fetthalt och få kalorier
Skala äpplen och ta ur kärnhus med äppelpipa. Ös äpplenmed såsen som samlats i formen. Farinstekta äpplen 4 port. 8 små äpplen. Stek i 200 graders ugn, tills de med potatissticka känns mjuka igenom. Farinstekta äpplen 4 port. 8 små äpplen
4 äpplen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 äpplen 1 dl havregryn 1 msk vetemjöl 1 tsk malen kanel ½ dl strösocker 25 g Arla® Svenskt Smör i tunna skivor Till servering
Blanda ner löken och smaka av med salt och lite socker för att förstärka smakerna. Skär äpplena i klyftor och stek äppelklyftorna tills de blir gyllene
Ugnsstektaäpplenmed knäcksmak. Ugnsbakade äpplenmed hasselnötsfyllning. Servera med grekisk yoghurt. Ta ur kärnhus med äppelpipa och picka äpplenamed gaffel, ställ i ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.