Yakitorispett med ponzudressing!
Mitt liv och mitt kök
Mitt liv och mitt kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 6 msk japansk soja
  • 6 msk mirin
  • 4 msk sake
  • eller sherry
  • 4 msk risvinäger
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk citron
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 huvud krispsallad
  • 1/2 gurka skuren i halvmånar
  • 3 tomater skurna i mindre bitar 2 salladslökar, skivade Gör så här: Börja att koka glazen, koka ihop alla ingredienserna i ca 10 minuter tills den tjocknar, plocka upp vitlöken och låt den svalna.Skär kycklingen i små bitar och trä på spetten, grilla antingen ute på grill eller inne på spisen, pensla med såsen ett par gånger både precis innan de är klara och när de ligger på fatet.Blanda ihop ingredienserna till dressingen och skär alla grönsaker och lägg på ett fat, slå över dressingen.Servera detta med ris!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.