Friska och fräscha asiatiska smaker gifter sig i den här rätten Nam Tok med glasnudelsallad. Vet inte riktigt var jag hittade klippet och namnet betyder enligt Wikipedia, a spicy soup stock enriched with raw cow blood or pig's blood, often used in Thailand to enrich regular noodle dishes
Skär ½ cm djupa skåror i köttet med en vass kniv i korsmönster över köttets yta. Innan frugan åkte til jobbet idag så sa hon att hon vill att jag försöker laga Nam tok, thailändsk biffsallad till middag ikväll
Blanda alla kryddor med lite finrivet limeskal och salt (spara limen till servering). Blanda mjöl med kryddorna, rör i ett ägg och blanda med grönsakerna
Blanda mjukosten med den finhackade löken, créme fraiche. Smaka av med vitpeppar till laxfyllningen. Lägg laxen på en plåt och täckt med aluminiumfolie
Blanda till marinaden och lägg i plastpåse tillsammans med köttet. Så här på en lördag så passar det att göra en middag som tar lite tid, nua yang nam tok
keep it simple med potatisskalaren. När grönsaker hamnar under potatisskalaren och sedan rullas varsamt upp på gaffeln, kan man (med lite kreativ förmåga) föreställa sig att man äter pasta
I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt. Brysselkål och brynt potatis är gott till och gärna en frisk sallad med apelsin
Det finns en anledning till att bröd bakas med vetemjöl om man säger så. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och gärna
Red av såsen medmaizenamjöl utrört i lite vatten. Maizenamjöl + vatten till redning. Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.