Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället. Har gjort den här woken flera gånger nu till mig och barnen och vi älskar den allihopa
Såser & dressingar. Vad sägs om en japansk wok smaksatt med en hemmagjord teriyakisås. Servera teriyakiwoken tillsammans med kokt ris och förvälld broccoli
Woka nu grönsakerna, börja med morötterna som är hårdast och låt sedan de övriga grönsakerna wokas i omgångar och i sista svängen låter du ingefära, vitlök och chilihacket fräsa med
Fräs kycklingen och slå sedan ner nudlarna. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Idag tänkte jag skriva litegrann om thaiwok. Jag gjorde en wok som ni ser på bilderna för ett tag sedan och grejen med att göra thaiwok är att den ska göras enkelt och snabbt
Fräs köttet i oljan, salta och peppra lite. Smula ner buljongtärningarna och låt fräsa med. En seg söndag när man bara vill ligga i soffan och slöa, då är den här rätten perfekt
Woksås. Hetta upp en stekpanna/wokpanna med olja. Häll över woksåsen och blanda. Fräs löken tills den blir glansig och vänd sedan ner strimlad morot, bambuskott, korv, minimajs och fräs 3 minuter
Fräs nu morot, tillsätt broccoli efter ett par minuter, sedan paprikan, purjon och chilifrukten. Börja med att förbereda woksåsen att skära kött och grönsaker så de är klara att tillsättas i pannan allteftersom
Jag hade förberett en wok hemma, som bara var att snabbwoka på muurikkan över elden vid stugan. Woken vart uppskattad av alla, men speciellt av Love som åt tre portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.