Smörj en bunke med lite olja (för att degen skall lossa lätt) och lägg i degen. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
3st baguetter. Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in en skål/form med 1-2dl vatten i botten av ugnen och grädda bröden i mitten av ugnen på 225´c i ca. 3st baguetter
Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Dels så flyter de inte ut och blir platta, utan blir runda och fina, och dels är det så bra med lufthålen på plåten när man använder varmluftsugn
Baguettermed havregryn och solrosfrön. Jag gjorde en variation på mina baguetter, tillsatte lite pumpakärnor och solrosfrön samt havregryn, enkelt och gott
Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellan baguetterna när de jäser
Skåra dem med vass och tunn kniv. Skär istället (vass kniv) degen i tre delar och bara forma eller "fös" ihop degbitarna till avlånga baguetter - lika långa som bakplåten
Vrid baguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.