Det fick duga medblåmusslor från vårt grannland Danmark. Använd dig av en rymlig kastrull med lock. Smaka av spadet i kastrullen med salt och vitpeppar
Servera med ett gott bröd. Taggat med. Detta recept är så gott. Grym förrätt. Brukar äta liknande på La Copita restaurangen i Borås lite nu och då Nästan lika gott att göra hemma själv
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Gräddig linsgryta med tomat och spenat (4 port. 5 dl grönsaksbuljong (vatten + fond/tärning). Lägg löken, linserna och buljongen i en stekpanna och låt koka 10 min. 5 dl grönsaksbuljong (vatten + fond/tärning)
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Krydda med en tsk buljongpulver, salt och peppar. Grönsaksbuljong. med bönorns. Servera med pastan. 2/3 purjolök (funkar även med 1 gul lök). 2/3 purjolök (funkar även med
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt. Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.