Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök och chili. Blanda smöret och vitlöken med chilin, bred kryddsmöret på tigerräkorna
4 portioner Ingredienser. 450 gr lövbiff 2-3 st vitlöksklyftor 1 purjolök 300 gr färska champinjoner 0,5 dl japansk soja 1 dl vatten 1 msk flytande honung ev
Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt. För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna
Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Vitlöksfrästa räkor 500 g färska räkor 2 msk olivolja 2 msk rapsolja 3 st pressade vitlöksklyftor salt & peppar en näve hackad persilja 1/2 citron Värm oljan rejält varm i en wok eller stekpanna, släng i vitlöken och låt de fräsa några sekunder, lägg sedan i räkorna och låt de fräsa ordentligt i ca 2 minuter
Detta är från och med nu en av mina favoriträtter. Har ätit pilgrimsmusslor en gång tidigare då de var helt överstekta och sega, så jag var lite osäker nu när jag skulle prova mig på dem igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.