Igår var jag på middag hos min vän och hennes kille och vi vardagslyxade med efterätt. Vi gjorde en enkel chokladmousse med limemarinerade hallon, en kombo jag tyckte var super
Vitchokladmousse. Toppa med chokladmoussen över kexblandningen och låt stå kallt ett par timmar. Vid servering dekorera med hjortron och citronmelissblad
VITCHOKLADMOUSSEMED RÅLAKTRIS. Det kommer stelna direkt så medan du rör, ha i lite mer grädde (om det behövs) och fortsätt rör om och lägga i mer grädde tills det har blivit en len och slät kräm
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. När pannacottan stelnat och ska ätas så rör snabbt ihop en hallonsås
Häll på resten av smeten och var noga med att täcka all hallonsås. Alla Hjärtans Dag närmar sig med stormsteg och varför inte baka en god cheesecake tills dess
Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången. Hallonsås. Sila hallonen genom en vanlig sil och tillsätt gelatinet till den silade hallonsåsen
Dekorera med lite hallon, blåbär och gärna lite mynta. Hallonsås. Hallonsås. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstängarna och skrapa ur fröna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.