3 dagar
har vi kommit in i december. Har ni börjat med julstöket ännu? Här tar vi det rätt lugnt men någon julrätt då och då. Idag bjuder vi riktigt mättande vintersallad med kanel kryddad dressing. Oroa er inte, det blir ingen äppelpajsmak över denna sallad. Kanelen lyfter bara dressingen och ger den det där lilla extra, för att prata mattidningsspråk ;)
Under alla omständigheter har jag hittat på följande matiga och färgglada vintersallad -som jag själv i alla fall vbedömmer som väldans nyttig till och med
Vi åt den här härliga vintersalladen till lunch igår, rödkål, äpplen, rödlök, rostade hasselnötter och så en god dressing med olivolja och citron på det
Vintersallad. Ge dig själv en vitaminkick med en enkel sallad till middagen. I dessa mörka förkylningstider är det viktigt att få i sig så mycket som möjligt av vitaminer, mineraler och annat som kroppen blir pigg och glad av
Så här på vintern kan det passa bra med en ljummen sallad så stek halloumin strax innan servering. Häromdagen gjorde jag en vintersallad på en bit rödkål och några brysselkål som var kvar i kylen efter julhelgerna
Jag fortsätter med kåltemat, och bjuder er idag på en rödkålssallad med en liten twist. Rödkål, precis som all annan kål egentligen, tycker jag ska masseras i olivolja innan den blandas med resterande ingredienser (om den ska ätas rå), då blir den extra god och smakfull - och lättare att tugga
Visst är det väl häftigt och härligt med säsongerna och deras olika godsaker dom bjuder på. Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.