Vinter Rib's
Att Grilla
Att Grilla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jag började med att göra min rub som denna gång bestod av (alla mått är ungefärliga)
  • 2 msk flingsalt (gärna rökt)
  • 2 msk ungersk paprika, denna gång använde jag den söta varianten.
  • 1-2 msk spiskummin
  • 1 msk oregano, idag använde jag Mexikansk oregano (ja det är faktiskt kryddan oregano och inte det som går att röka)
  • 2 tsk Lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk kanel
  • peppar
  • 0.5 tsk kryddpeppar (det är ju faktiskt vinter)
  • En fantastisk sås är ju ett måste till goda ribs.
  •  
  • Jag gör den på
  • En halv lök av normal storlek (finhackad)
  • 3 blekselleri stänger, kvistar eller vad det nu kallas (finhackad)
  • Sautera (fancy ord för att stek på låg värme) i ca 10 minuter i 2-3 msk osaltat smör.
  • Jag vet inte om jag inbillar mig men jag har fått för mig att osaltat för gör det lättare att kontrollera sältan i såsen och att smaken blir fylligare.
  •  
  • När sellerin och löken är klar så blandar du i
  • 1 cup ketchup
  • 2 msk lime saft.
  • 2 msk socker.
  • 2 msk äpplecider vinäger.
  • 1 msk Worcestershire sås (googlade stavningen)
  • 1 tsk senapspulver för att den ska bli tjock å go.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.