Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem
Servera gärna musslornamed en bit varm baguette eller annat gott bröd och en klick aioli. Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen
Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja
Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Späd ev med mer buljong. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta och bryn köttet i grytan, skuret i tärningar på ca 2 x 2 cm, ca 10 minuter. Pudra över mjölet och låt bryna med 2 minuter. Värm grytan på medelvärme ca 15 minuter tills den är genomvarm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.