Stekt strömmingmedpotatismosStrömming kan varieras på många sätt. Detta recept är med en klassisk senaps- och dillfyllning, men låt gärna fantasin ha spelrum
Lägg den skinnade filén i en bunke med kallt vatten. Sila av strömmingen och blanda sen ner i såsen. Undvik att ta i lagen med fingrar eller att ta fisken med händerna, då det kan medföra bakterieöverföring
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.