Regnet fortsätter att ösa ner och för att stå ut med detta trista väder så har jag använt lite somriga bär i denna efterrätt för att liva upp tillvaron lite – och skapa en galen längtan till sommaren, solen och värmen
12 dl gelésocker. 1gelésocker. 1Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder. 1Pressa bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder
Regnet fortsätter att ösa ner och för att stå ut med detta trista väder så har jag använt lite somriga bär i denna efterrätt för att liva upp tillvaron lite – och skapa en galen längtan till sommaren, solen och värmen
Vi körde med syltsocker men tog lite mindre än receptet, och det blev fin gelé ändå. Ett annat tips är förresten att plocka vinbären med blåbärsplockare
Och sist på medgeléet över frukten. Jag börjar med fruktårtan. Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat. Recepten är tagna med viss ändring från "Sju sorters kakor", då de riktiga recepten är så krångliga för bagerier
Servera med ris/potatis och rårördalingon eller svartvinbärsgelé. Emmis gillade den jättemycket och åt upp allt, likaså H som kom hem sent och mumsade i sig, värre var det med mig
Snabbast går det om du ställer kastrullen en stund i frysen, men var då noggrann med att det inte står för länge, för då måste du värma lite på gelén igen
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.