vatten att späda med till önskad tjock dressing. Pepparrotsdressing. Sjud i ca 4 minuter och ta upp med hålslev, lägg äggen på smörpapper för att rinna av
Skala och koka sparrisen tillsammans med lite citronsaft, smör och socker. När den är mjuk men behåller spänsten är den klar, känn efter med en potatissticka
Men med kesella i pajdegen blir det bättre och även jag kan uppskatta en hederlig paj emellanåt. Jag gjorde en pepparrotsdressing till grönsakerna när jag ändå hade en tub hemma, annars är väl färskriven pepparrot att föredra
Blanda runt ordentligt och smaka av med sambal oelek, salt, peppar och ev entuellt lite mer citron. Ett tips är att skära köttet medan det är halvfruset för att enklare skära tunna strimlor
Det blev en liten samling med släkt inför helgens vildsvinsjakt. Pepparrotsdressing. Då jag från septemberjakten samlat på mig rejält med älgfärs så tog på mig att ordna lite älghamburgare, och så blev det
Smaka av med vinäger och salt. Blanda sparrisbitarna med räkor och dressing, spar topparna. Servera med sallad, brödstänger och sparristoppar i glasskålar
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.