Slå på grädde,mjölk,viltfond och vispa runt. 200 g svamp1 dl rostad lök1 msk viltfond1 dl grädde1 dl mjölk4 msk mjölen skvätt tryffeloljanågra droppar soja för färgens skullsmör att steka ien nypa sockerHacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör. 1 msk viltfond
6 dl viltfond. Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
1,2 kg högrev1 medelstor gul lök2 - 4 vitlöksklyftor, beroende på storlek - jag tog 4 stora2 medelstora morötter1 medelstor palsternacka1 persiljerot5 färska, urkärnade dadlar1 flaska rödvin2 dl vatten½ dl fond - jag blandade oxfond och viltfond8 hela svartpepparkorn1 kanelstångsmör/olja/ghiev redningSkala lök och rotfrukter, och grovtärna dem
3 msk viltfond. 4 Tillsätt vin, vatten och viltfond och koka ihop tills hälften återstår (ca 5 dl). 3 msk viltfond. 4 Tillsätt vin, vatten och viltfond och koka ihop tills hälften återstår (ca 5 dl)
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ca 2,5dl Viltfond (utblandad från koncentrat). Koka upp viltfonden i en kastrull, slå ca 0,5dl i ugnsplåten som du stekta steken på. Ca 2,5dl Viltfond (utblandad från koncentrat)
1 msk viltfond Bong. 1 msk viltfond Bong. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
3 msk viltfond. 3 msk viltfond. Japp, då var höstens första gryta tillagad. Eller är det höst. Nej, det är det nog inte ännu men iallafall, jag gjorde en supergod gryta igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.