Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Mät upp smöret och strösockret i en bunke. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. (Man kan även dela smöret i mindre bitar så går det fortare
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna
Botten. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. "Bröa" den smorda formen med potatismjöl eller kokosflingor (eller ströbröd men då blir inte tårtan glutenfri)
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Blanda mjöl och salt. Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Sätt ugnen på 175°C. Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.