Medgrönsaksbiffar är det som med grytor – de blir godare dagen efter. Jag har länge velat göra riktigtmustigagrönsaksbiffar (tänk vegoburgare på MAX) och nu såg jag tillfället
Blanda medtahinin och låt svalna. Pensla dem med olja. Skala och finhacka löken. Häll upp i en skål och blanda med salt, kikärtsmjöl och resten av linserna
Mosa avokadoköttet tillsammansmedcitronsaft. Smaka av med salt och peppar. Lägg ihop burgarna med bröd, sallad, skivad tomat, lök, avokadoröra och haloumi
Börja med att klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form och vänd iolivolja, salt och peppar. Knäck äggen i en bunke och vispaihopmed soja och rivenvitlök
Stek sedan på ganska hög värme i rapsolja tills du får en ljuvlig stekyta. Mixaihop alla ingredienser och forma tillfina burgare på ca 90 gram. Baka burgaren i ugnen på 170 grader i ca 5-10 min för en litemindresaftigkonsistens. 400 g Svarta Bönor, kokta och mixade. 0,5 dl Havregryn, mixade. 0,5 dl Rostade kikärtor kryddade med cayenne, S & P. 3 krm Paprikapulver
Mixa helt slätt med en mixerstav. Sila av. Det är gott med ngn form av löksmak, om man inte har purjo kan man finriva en liten klyfta vitlök och blanda ner
Jag nöjer migmed att göra burgare, baka brödet, skära pommes frites och blanda dressingen. Man kan fråga sig vad det egentligeninnebär att laga mat från grunden
Gillar du vegoburgare testa även burgare med korn. Jag valde koka mina bönor dag innan, men nästa dag gick det mycket fort att tillreda dessa goda vegoburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.