För något år sedan slog ”meat free monday” igenom och fler och fler valde att åtminstone en dag i veckan byta ut det animaliska proteinet mot vegetariska alternativ
Allt i ett gratäng medkikärtor, champinjoner och färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Börja med att blötlägga linser över natten. Lägg bitarna i en bunke och blanda med olivolja och salt. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en fast smet du kan forma biffar med
Vi käkade soppan med nybakade baguetter, med ost och paprika. Soppan, som är en av våra favoritsoppor, innehåller bland annat röda linser, morötter, kokosmjölk och grön currypasta
När såsen tjocknat är din vegetariska bechamelsås klar. Smaka av med salt och peppar. Häll på ett lager med tomatsåsen, sedan bechamelsås, sedan lasagneplattor igen
Boken är fantastisk och mycket inspirerande - långt ifrån mina fördomar om att vegetariska kokböcker har trist lay out och är föga inspirerande för någon som mig som gillar vackra bilder (även om det på sistone finns flera bra "veggböcker" där "Slottsträdgården Ulriksdal" och "Grön mat
I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.