Fräsch, syrlig och lite het. Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar. Inspirerade av vår Chile-resa gjorde vi en egen och jag tycker ni ska testa detta till helgen
Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
Precis innan serveringen vänder du ner spenatbladen i risotton och antingen vänder du också i tomaterna eller så serverar du dom som vi gjorde, som ett tillbehör till risotton ochtonfisken
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
Salta och peppra tonfiskenoch stek i solrosolja eller grilla. Skala och tärna mango och avokad. Tonfisken kan ententen stekas eller grillas, se bara till att den inte blir överstökat
Igår kväll åt vi ingefärsmarinerad tonfisk med ris och het limesås. Innan jag stekte filéerna torkade jag av dem överflödig vätska och saltade och pepprade rejält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.