Vaniljhjärta...
Vardagsfröjd
Vardagsfröjd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • 1 dl florsocker
  • ½ msk vatten
  • 37 grader Häll mjölk/smörblandningen över jästen och rör runt tills den löst sig. Tillsätt socker, kardemumma och vetemjöl och arbeta degen ca 5 min med maskin. Tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt. Bred på smör och strö över strösocker blandat med vaniljsocker. Rulla ihop från långsidan. Tag fram en hjärtform och lägg på papparad plåt. Skär tunna bitar av rullen och lägg med snittytan uppåt i formen. Låt bullarna trängas så att formen fylls ut i kanterna. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter Låt kaka svalna helt. Rör i hop florsocker, vatten och karamellfärg till en glasyr och ringla över det kalla hjärtat (...DET lät ju hemskt, men i detta fallet måstet hjärtat faktiskt vara kallt). Strö över lite sockerpärlor efter tycke och smak.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.