37 grader
Häll mjölk/smörblandningen över jästen och rör runt tills den löst sig. Tillsätt socker, kardemumma och vetemjöl och arbeta degen ca 5 min med maskin. Tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt. Bred på smör och strö över strösocker blandat med vaniljsocker. Rulla ihop från långsidan. Tag fram en hjärtform och lägg på papparad plåt. Skär tunna bitar av rullen och lägg med snittytan uppåt i formen. Låt bullarna trängas så att formen fylls ut i kanterna. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter Låt kaka svalna helt. Rör i hop florsocker, vatten och karamellfärg till en glasyr och ringla över det kalla hjärtat (...DET lät ju hemskt, men i detta fallet måstet hjärtat faktiskt vara kallt). Strö över lite sockerpärlor efter tycke och smak.
Mellan semla och jordärtskocka. Skrivet i. Allmänt, Allmänt den. 06 Februari 2018, kl 21. 41 / Direktlänk. Fint minne från i fredags då jag fikade på semla och vaniljhjärta med min vän Mia på Fahlmans konditori i Helsingborg
Nov 2012. Att starta ambitiös köttkrog med sin barndomsvän verkar vara ett lyckat framgångsrecept. I London huserar de gamla kompisarna Will Beckett och Huw Gott på de hyllade Hawksmoor-restaurangerna och i Stockholm utnämndes vännerna Johan Jureskogs och Klas Ljungquists Restaurang AG till Sveriges Köttkrog 2012 (de driver också Rolfs Kök)
Kakbuffe i slottsmiljö. Skrivet i. Caféer och Bagerier den. 29 Mars 2015, kl 10. 00 / Direktlänk. Ni som vill undanhålla er söta frestelser eller en viss dregelrisk kan blunda nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.