Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Och det första receptet jag provade var såklart en enkel vaniljglass. I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Blanda ihop alla ingredienserna förutom björnbären. 2 ägg2 dl socker1 msk vaniljsocker2 1/2 dl mjöl100 gr smör100 gr vit choklad2 dl björnbärVispa ägg och socker, smält smör och den vita chokladen. Häll i form 20x20cm som är täckt med bakplåtspapper, fördela björnbären över kakan
Hittade detta recept med ricotta i, det blir en go blandning. Nu börjar de mogna, björnbären. 2 1/2 dl björnbär. Blanda socker och citronskal, vispa detta med smöret i 2 minuter. Lägg en msk i varje muffinsform och tryck ner 3 björnbär i varje
Vispa grädden lagom hårt med elvisp. ( Med glassmaskin. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid
Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Jag testade i alla fall att göra en smoothie medbjörnbär och gul kiwi. Mixa 1 banan, ca 3 dl vaniljyoghurt, en skvätt apelsinjuice, ca 0,5 dl björnbär och en halv gul kiwi
Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.