Lägg ut en bakduk och strö över rikligt medrågmjöl. Receptet på detta bröd kommer från hans blogg och jag hoppas att det finns med i någon av hans böcker så att jag kan ha på hyllan
Pudra gärna mjöl över och skär några snitt med en vass kniv. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Jag gjorde ett så otroligt gott LCHF bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Brödet är jätte enkelt att göra, så himla skönt att slippa jäsning osv som det ju är med ett traditionellt mjölbröd
Så visst finns det ett sug efter bra brödrecept utan gluten och med få kolhydrater. Det här valnötsbrödet hittade jag på till min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Idag bakade jag detta goda valnötsbröd. Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter
Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på snedden med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 1 timme till ungefär dubbel storlek
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, sirap och jäst i degbunken till köksmaskinen och arbeta degen med degkrokarna, ca 10 minuter. 4 dl grovt rågmjöl. 5 dl rågmjöl
Valnötsbrödmed surdegssmak. Jag håller med Birgitta om att man kan sakna "surdegssmaken" när man gått över till glutenfria bröd men här lurar vinägern smaklökarna lite
Premiär-ätningen blev till en pasta med en sås på butternutpumpa. Denna gång blev det ett valnötsbröd. Trevlig idé med en sådan sås men känner inte att just den jag gjorde här är värd att skriva ner receptet på… Blev lite för tunn och hade behövt mer smak
5 dl grovt rågmjöl. Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke. Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen
Strö ordentligt medrågmjöl på en bakhandduk och skrapa ut degen ur bunken. Så var dagen kommen…eller snarare kvällen då jag bakar mitt första surdegsbröd ett bröd med val öster i och baserat på rågsurdegsgrund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.