När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Jag gjorde ett så otroligt gott LCHF bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Brödet är jätte enkelt att göra, så himla skönt att slippa jäsning osv som det ju är med ett traditionellt mjölbröd
Så visst finns det ett sug efter bra brödrecept utan gluten och med få kolhydrater. Det här valnötsbrödet hittade jag på till min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Idag bakade jag detta goda valnötsbröd. Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter. 3 msk honung. 3 msk honung
Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på snedden med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 1 timme till ungefär dubbel storlek
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, sirap och jäst i degbunken till köksmaskinen och arbeta degen med degkrokarna, ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.