Den här gången ska det handla om en småländsk familjetradition, nämligen att göra hemost. Ostmassan eller plockan som den också kallas ska bilda fasta kesoliknande klumpar
Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vad man kan göra med äggvitor som blir över. Hoppas att ni fått liiite inspiration vad ni kan göra med äggvitorna
Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter
Prova att göra din egen utvärdering med den här checklistan. Tyvärr är det i princip omöjligt för mig att avgöravad som är problemet när det gäller just DIN kost och motion i och med att jag inte kan SE vad du gör
Det kan vara på grund av bristfälligt näringsintag, dvs man äter inte tillräckligt näringstät mat, eller det kan bero på dålig matsmältning, dvs mage och tarm tar inte upp näringen från maten man äter
Tips nummer fyra är att göra en riktigt god tomatsås som du antingen serverar som den är till ris eller pasta med skivad skinka vid sidan om eller så tar du i tärnad skinka i såsen
Cut into large florets and quickly steamed, cauliflower can be the essence of cucina bianca. Här är några förslag på vad man kan göra med sitt vackert vita blomkålshuvud (somligt översatt från boken, somligt påhittat och omskrivet)
– Vad sjutton ska jag göra med alla äggvitor. – Vi har en plan om att ta vara på äggvitorna och göra maränger som man kan använda i olika glasscocktails
750 g rotfrukter (jag tog blandade morötter och lite rotselleri), i stavar2 vitlöksklyftor, finhackade1 purjolök, strimlad5-7 dl vatten½-1 dl chilisås (gärna Heinz)1 grönsaksbuljongtärning1 tsk chilipulver1 tsk paprikapulver500 g chorizokorv, i slantar8-10 cocktailtomater, i mindre bitarStek rotfrukts stavarna i lite olja i en gryta. Låt allt koka under lock i 10-15 minuter, beroende på hur mjuka ni vill ha grönsakerna och hur stora stavarna är. Tillsätt korven och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. 2 vitlöksklyftor
Lägg på lax och klippt dill, och därefter den resterande potatisen. Nog kan man gå ett sämre öde tillmötes som gravad lax och ansjovisfilé än att hamna i den här goda puddingen
Så nu har jag haft en period med äpplen i maten. äppelmos, serverat med musli & yogurt på morgonen och klyftat för att sen frysa in för senare tillfälle
Grönsakerna kan ni garanterat variera efter era egna smaklökar och efter vad era kök erbjuder att ha i, se våra ingredienser som tips och förslag på hur man kan göra - inte på hur man måste göra
Sen blev det småfrallor på dinkelmjöl, utan musli, bara enkla ljusa frallor. Dinkelfrallor med Müsli Mix 5 dl vatten1/2 paket jäst1 tsk honung2 tsk salt150 g(3. 5dl) Dinkelboden Müsli Mix600 g (13 dl) Dinkelboden DinkelmjölLåt vattnet bli ljummet och lös upp jäst, honung och salt i det. 20 minuter. Pensla bullarna med vatten och grädda i ugnen vid 225° i 10-15 minuter. Låt degen jäsa under en handduk på dragfri plats i ca 40 minuter. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper och under handduk i ca 30 minuter. Grädda bröden i ca 10 - 12 minuter. 1 tsk honung. 20 minuter. 10-15 minuter. ca 40 minuter. ca 30 minuter Med
Nu har du en fin kycklingfond som du kan använda som bas i olika grytor och soppor. Skumma bort det noga för i det finns alla slaggrester och snuskprodukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.