- i soptunnan (per köttbit) Men jag valde att köra en enkel kombo till Kobebiffen. -). Visserligen så är jag ett matfreak men tror att de flesta skulle hålla med migom att köttbitarna var vackra, kolla in marmoreringen
Blanda alla kryddor utom citronsaften och gnid in steken på både in- och utsidan. Till maten drack vi en Ripassovin som var mycket gott, men jag hade faktiskt kunnat tänka mig ett ännu mustigare vin till maten
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. -) Varm är den riktig kladdig och god men jag tycker nog ändå att den gör sig bättre om den får vila i kylskåpet ett dygn
-) Båda bröden kommer ifrån Martin Johanssons bok "Enkla bröd". -). Denna gången när jag bakade bröden så gjorde jag dom på samma sätt båda två, dvs jag använde mig av avlånga brödformar
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Ta fram din största gryt-gryta och slå på mediumvärme. Ännu mer kryddor om du frågar mig. Tro mig. Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
-Svart te plus torkad ekologiskt citronskal, citrontimjan eller citronmeliss och några vackra ätbara blommor, tex, ringblomma, ger ett trevligt citrus te
Såsen kanske inte låter så värst barnvänlig, men, tro mig - våra barn åt med god aptit, och då ska det erkännas att de verkligen inte är några allätare
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.