Om man ska vara riktigt noga var det ju inte vår tupp, utan syrrans grannes i byn på landet. Död har tuppen i vilket fall varit ganska länge och legat i vår frys i väntan på tillagning
Här kommer ett riktigt hett tips till alla som har ont om tid för matlagning på vardagar. Sådär vid femtiden när familjen samlas och alla vill ha mat ganska omedelbart
Så här i januari blir det kanske inte så många hotellfrukostar eller cafébesök som man kanske skulle vilja (men vem har det som en "vanlig morgonrutin"
I sommar åker vi till Provence, till en liten stad fyra mil öster om Marseille. Där hoppas vi få sitta i skuggan och sippa på ett glas rosé, knapra på en oliv och må allmänt bra
Vetebröd… Finns det något som väcker så många ljuva minnen. Doften av kardemumma, av brödet som gräddas i ugnen, minnet av ett glas iskall saft och en nygräddad, varm vetebulle… Senast fyllde jag mina vetebullar med mandelmassa vilket ger saftiga och jättegoda bullar
Det var i Royan på franska Atlantkusten som vi åt riktig Coq au vin första gången. Vi var mycket yngre den gången när vi en ljummen sommarkväll travade in på en restaurang
Det är inte alla dagar man kan lägga vantarna på varmrökt tupp. Jag var lite osäker på vad jag skulle laga men hittade ett oväntat recept i Melker Anderssons kokbok "Hemma hos Melker" vilket inspirerade till nedan
Thailändsk mat är snabb, god och enkel och just pannkaka med banan väcker mina minnen kring hur enkelt livet var när jag för 20 år sedan (usch vad tiden går) reste som backpacker och köpte och åt maten vid de små matvagnarna som fanns, och säkert finns, överallt på gatorna
Godmorgon gott folk. Här är man uppe före tuppen. Jag ska operera min tumme i Umeå idag klockan 9, så strax kommer min chaufför Cicci och ska hämta upp mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.