4-6 port. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - en liten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen
-)Ingredienser. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten
Rosa rutor - en av sambons och svågerns absoluta favoritkakor. Rosa rutor25-36 stMördeg200 g smör1 dl socker1 ägg5 dl vetemjölFyllning300 g mörk choklad, 70%2 dl crème fraiche, 34%Glasyr2 dl florsocker med jordgubbssmak (Dansukker)1 1/4 msk vattenHacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och lägg den kallt att vila ca 30 min. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader, 20-25 min till den fått en svagt gyllene färg. (Jag gjorde 36 bitar, dvs ca 3x3 cm) 25-36 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.