Idag bjuder jag på ett värmande inlägg eftersom Söta sakers bakutmaning för november är "Värmande" Till jul bakas det alltid Upplandskubb hos mig, inget julbord utan Upplandskubb
Fast jag hade Upplandskubb. Det här var nog det påskigaste vi åt den gångna helgen, en brunch där vi lyckades klämma in, hör och häpna, både lax och ägg
Bäst ätes den i tjocka skivor på Upplandskubb och med honung. På begäran sticker jag ut hakan en aning i och med att jag säger att jag har receptet på Hemost
Nu har årets bak av Upplandskubb gått av stapeln. Det är högtidligt värre det tycker jag. Lite meckigt, lite tidskrävande men ack vilken julstämning det skapar
Karin Gerhardt bakar den ursprungsskyddade Upplandskubben och på lokala ekologiska mjölsorter skapas bröd med tusenåriga anor såväl som moderna stenugnsbak
Sill o potatis är förrätten om det inte är jul för då kan det vara en skinksmörgås på Upplandskubb. Mormors skrivbok från 1935Jag hade tänkt skriva lite om svensk mathållning på 40-talet men nu så hade ju den alltid lika duktiga Jens Linder redan skrivet om det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.