Efter att ha läst en massa artiklar om gurkmeja så har jag försökt att få i mig och familjen gurkmeja varje dag, antingen i maten (ett enkelt sätt är att ha lite i sås eller riset) eller att dricka det i ”goldenmilk”
Ingredienser Portioner. 4 glas 1 msk färsk eller malen gurkmeja 1 tsk färsk eller malen ingefära 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kanel 1 krm vaniljpulver 4 tsk kokosolja 1/2 dl vatten 8 dl osötad havredryck eventuellt honung att söta med Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
GoldenMilk har en sammansättning av nyttiga kryddor som verkar antiinflammatoriskt och tillsätter man även lite cayennepeppar så sägs förbränning öka och vara bra för matsmältningen
Första gången jag gjorde Goldenmilk tog jag i lite för mycket golden pasta så drycken blev lite besk trots sötningen med honung, men det där lär man sig eftersom
Ingredienser5 dl vatten1 dl mandel1–2 msk agavesirap eller honung1 en knivsudd cayenne1 tsk kanel2 krm gurkmejaGör så härKör mandel och vatten i mixern tills det blir en mjölk
ev lite mald kardemumma. Här kommer det utlovade receptet på Goldenmilk som jag skrev om igår. t ex björksocker eller lite stevia, och en skvätt grädde
I det Ayurvediska orginalreceptet till Goldenmilk som jag skrev om igår så ska det egentligen vara komjölk, men självklart kan man ju ta vilken mjölk(ersättning) man själv föredrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.