1300 g
benfritt nötkött 2 gula lökar 1-2 msk smör eller margarin 300 g potatis i tärningar 200 g morötter i tärningar 2 msk tomatpuré 2 tsk paprikapulver 2 lagerblad 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (av tärning) Ev: salt Peppar Ev: 1 pressad vitlöksklyftaSkär köttet i små tärningar och grovhacka löken. Bryn kött och lök i fett. Lägg över det i en gryta. Skala och tärna potatis och morötter. Lägg potatis och morötter och resten av ingredienserna utom persiljan i grytan. Sjud soppan under lock ca 25 minuter.
Igår åt vi Ungerskgulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
Inlägget Ungerskgulaschsoppa publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Jag har lagat gulaschsoppa flera gånger utan att få till den där perfekta smaken någon gång
Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal
Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.