Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Smaka av med lite chili. Smörj en ugnsform med olja. 1Ugnstorsk. 1Servera med bröd, potatismos, ris eller annat tillbehör
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 900 g potatis 1 gul lök 1 äpple 1 msk olja 1 tsk curry 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl vispgrädde salt och peppar 2 morötter 150 g haricots verts 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ugnstorskmed dill och crème fraiche är lätt att göra, lätt att gilla och faktiskt lätt att variera. Krydda med fransk senap eller byt ut dillen mot räkor eller kanske ost…
Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos
Börja med att laga till såsen och under tiden som såsen småputtrar skalar och kokar du potatis till moset, när fisken står i ugnen så fixar du till örttäcke och mos
Jag hade egentligen inte tänkt skriva om vår söndagsmiddag för jag har bloggat om liknande middagar förut och dessutom är det varken min receptidé eller mitt tips på vad man kan göra med äggviterester (som jag hade över efter den mörka chokladglassen), både idé och tips kommer från SMASKENS
Ugnsstekt kotlett medörttäcke. Äter man inte kött varje dag så är det lättare att ha råd att köpa kött med bra kvalité och från djur som får gå ute och beta
Sedan pluggar man in sin matberedare och slänger i ett par skivor vitt rostbröd eller en liten ljus baguette eller vad man har - i bitar - tillsammans med en stor vitlöksklyfta, rivet skal av en tvättad citron, någon dryg deciliter riven parmesan samt en kruka basilika eller motsvarande mängd av olika örter man gillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.