700 g laxfilé. 700 g laxfilé 0,5 citron, pressad juice. Nudelsallad400 g shiratakiinudlar eller 200 g glasnudlar 250 g broccoli 2 morötter 3 salladslökar 1 färsk röd chilifrukt ca 200 g färska böngroddar neutral matolja, till stekning 2 msk vita sesamfrön, rostade
Nu är det bara till att lägga ihop alla ingredienser (glöm inte laxen som du bara delar i stora bitar) och vända runt lite försiktigt, smaka av med salt och peppar
Servera nudelsalladen direkt med hackade korianderblad, pressad lime och jordnötter på toppen. Korta ner dem genom att klippa i dem med sax några gånger
Salta och peppra laxen och vänd runt i sesamfrön. Mycket grillad mat blir det, men även en del annan fräsch mat som denna ljuvliga nudelsalladmed asiatiska smaker
Ugnstektlaxmed basilika. Servera laxenmed broccoli, purjolök och kokt potatis eller pressad. Jag gillar fisk men jag tycker att det är väldigt svårt att hitta på recept eller laga till fisk, men nu får det bära eller brista… idag blir det lax till middag
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo. Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen. Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i
Toppa med kallrökt lax, nyriven pepparrot och smörgåskrasse. Dela den varmrökta laxen i mindre bitar. För dressingen, vispa ihop dijonsenap med vitvinsvinäger och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.