Lägg laxsidan med skinnsidan ner på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Förvara i kyl. Flytta över fiskentill ett stort uppläggningsfat och garnera med citron och färska kryddor
Blanda ihop kryddorna. Stöt gärna i en mortel. Gnidinfiskenordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sidai smör och olivolja
Igår kväll åt vikryddigfläskfilé med ugnsstektpotatis och avokadokräm (och sallad). Fläskfilén blev en ny version på en gammal favorit som jag har skrivit om tidigare
Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven ibitar och strimlapaprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprikai pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Tillagar man hel laxsidai ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare. Man kan försöka intalasig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Dissadefiskidag, och åt falukorv istället. Ugnsstekt Mozzarella- och Pestotoppad Falukorv. Var och handlade idag, och hittadefärdigriven mozzarella på erbjudande, och då väcktes ideén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.