Middagen fick bli ugnsrostade rotfrukter, för ja- det går alltid hem, till det – kyckling stekt i röd pesto och kokosmjölk, so simple but so good. Till efterrätt, en kokos chiapudding med hemmagjord hallon & lime sylt.
INGREDIENSER (4 portioner)
Kyckling pesto
4
kycklingfiléer (jag använde 1 förpackning minutfilé, som för övrigt tog 16 minuter att steka – inte 6 minuter som utlovats)
1 burk
kokosmjölk
1 dl
röd pesto (jag använder Barillas med ricotta i men vilken som helst går bra)
Ugnsrostaderotfrukter. - Lägg rotfrukterna i en plastpåse, tillsätt oljan, honungen, salt och peppar. Även om jag med största sannolikhet skulle kunna äta mig mätt på allt gott julgodis som bakas här hemma (man får ju inte glömma bort att jag faktiskt kämpar med min vikt, även om det inte alltid värkar så
Blanda olivolja och kycklingfond i en skål, tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda väl. Lägg upp kyckling och grönsaker på bakplåtspapper i en långpanna
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det medkycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostaderotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.