dessa mellanmål är dessa tryffelbollar. 10 tryfflar. Lägg ½ dl valnötskärnor, ½ dl mandlar, 7 urkärnade medjooldadlar, 3 krm malen kanel, 2 msk (rått) kakaopulver, 1 msk mjuk kokosolja, ½ riven kokos och ½ msk vatten i en mixer/matberedare
När jag gjorde pyramid pralinerna så blev de över tryffel och då passade jag på och göra dessa små tryffelbollar som jag rullade i kanderade hasselnötter som jag hade mixat lite
Att rulla tryffelbollar tillhör inte heller min favoritsyssla så jag gjorde helt enkelt så att jag klädde ett par glasformar med gladpack, täckte botten med rostad kokos och hällde sedan över smeten
) när jag försökte forma vackra tryffelbollar kanske säger något om konsistensen på vår smet. Det är en fin linje mellan hanterbar tryffelsmet och för lös sådan
Några av de rätter som gjordes var sushirullar med blomkålsris, fruktcevichesoppa, tacofärs på solrosfrön och en rad olika sötsaker så som bovetebrownies, nötfria citronbars och tryffelbollar
Skeda den smälta chokladen över tryffelbollarna. Skär lakritskolorna i bitar. Gör chokladtryffeln enligt nedan, men lägg i lakritsbitarna före uppkoket
Ta av massan med en sked och rulla till små tryffelbollar. De kan givetvis smaksättas som man vill, men jag föredrar den här med kaffe och cognac – lustigt nog anas bara de noterna sedan i den färdiga tryffeln, antagligen för att de är så mörka och fylliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.