Skär i rektanglar, ca 2×4 cm. Här följer en underbart god, enkel men tidskrävande varmrätt. Har du ingen pastamaskin så går det bra att kavla med kavel, även om det är väldigt mycket krångligare
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Dela bakpotatisen och gröp ur innehållet. 2 kycklingfiléer. 25 g smör. 2,5 dl grädde. 12 st halvor. 3 dl lagrad ost + 2 dl lagrad ost. Picka och baka potatisarna i ugnen på 225 grader i ca en timme, tills de är mjuka. Fyll skalen med röran och fördela2 dl riven ost ovanpå. In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. 2 vitlöksklyftor. 2 msk tomatpuré. 2 msk koncentrerad apelsinjuice. 2 dl grädde. 2 dl creme fracihe. In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. På med köttet och in i ugnen på 275 grader grill i ca 12 minuter, beroende på hur tjockt köttet är och hur du vill ha det tillagat. 2 port. 2 skivor ryggbiff. 2 blad romansallad. Rulla ut smördegsplattan och dela den i 4 delar. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader. 1-2 gula lökar. 1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong. 200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell. 2 pkt bacon. 2 vitlöksklyftor. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. 2 kycklingfiléer. 25 g smör. 2,5 dl grädde. 12 st halvor. 2 dl. 2 vitlöksklyftor. 2 msk tomatpuré. 2 msk koncentrerad apelsinjuice. 2 dl grädde. 2 dl creme fracihe. 2 port. 2 skivor ryggbiff. 2 blad romansallad. 1-2 gula lökar. 1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong. 200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell. 2 pkt bacon
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Skala och dela äggen. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
Fördela vitlökssmöret över köttet och ställ tillbaka formen i ugnen. 75 g smör3 vitlöksklyftor, pressad2 msk persilja10 droppar worcestershiresåssalt och pepparGör såhär
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
På fredag är det alla hjärtans dag och det är säkert en hel del som funderar på vad man ska laga för mat där hemma om man inte lyxar till det med restaurangbesök
12 valnötter. likör 12 valnötter. Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.