En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarte au Citron. Ingredienser för 8-10 bitar. 1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner). Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10-12 minuter eller tills den börjar få lite färg. 1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner)
Pajbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
E-postadress. Häll i formen och grädda i ca 15-20 min. skriven 2015-09-11 15. skriven 2016-01-05 11. skriven 2016-01-05 11. Häll i formen och grädda i ca 15-20 min
Nagga skalet och baka det på 170 grader varmluft i 15-17 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, 170 grader varmluft. 150 g citronjuice och + skal (1,5 dl/3-4 citroner)
Kärna ur dem med ett kul-järn eller en tesked. Ta ut stekpannan och lossa runt kanten på tarten. Lägg ett stort fat upp och ner över stekpannan och vänd snabbt så att tarten vänds upp på fatet
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>. En riktigt smaskig och lättbakad citronpaj. Skär upp i bitar och servera som en kall kaka eller servera ljummen med vispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.