Känner ni er sugna på potatis, och vill hedra denna knöl, så kommer här några potatistips. Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag
Trådigt, torrt kött som inte gjorde någon middagsgäst speciellt glad. Du kan också linda in köttet ordentligt i plastfolie och ugnsfolie och steka det färdigt i ugnen innan du steker på det i stekpannan
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Kolla fisken efter en stund, tillagningstiden beror på hur tjock fisken är. Den här fiskrätten är dessutom väldig enkel att göra och den är sprängfylld med smaker som funkar suveränt ihop
I dag firar vi nämligen den godaste bullen av dem alla, kardemummabullen. Receptet kommer från duktiga Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos och är ett recept jag kommer att använda även i framtiden
Perfekt att förbereda för dej som känner för att bjuda hem någon påmiddag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
Igår åkte jag förbi KMTI o bytte ut tavlan som jag sålde till en medlem på KMTI mot en målning som heter Wildest Heart men den är lite för liten för den stora väggen så jag ska snart byta ut den mot en större som snart är klar
Vispa grädden (mängd beror på hur många man gör) med lemoncurd. Den här gjorde jag till Fars dag. lemoncurd (jag gjorde det enkelt denna gång och använde mig av färdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.