Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
En stol i solen, en kopp te eller kaffe tillsammans med en toscabulle. Kalljästa med massor av kardemumma och smör toppat med tosca, det är riktiga utflyktsbullar
Varför bakar man inte bullar med tosca på oftare. Det är ju så otroligt gott. När nötterna blandas med en kolasmet och sedan rostas i ugnen blir de ju farligt goda och dessutom sitter som topping på en bulle… Ja, det är ju mycket godare än pärlsocker och kanske tillochmed vaniljkräm
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt svalna till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jäs-ten lösts upp
Bullar som är så gott, jag tycker lite synd om alla andra sorters bullar som blir lämnade utanför, därför bjuder jag på en ny favorit på listan - toscabullen
Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken
Det finns inte mycket som slår en helt färsk och god bulle (deras toscabulle var fantastisk också. I fredags så tipsade en kollega mig om Lillebrors Bageri på Rörstrandsgatan och visade mig ett klipp när de fyller deras krämbullar med fyllning
Mandelkaka med brynt smör, citron och vallmo. Eller choklad och rostad råg. Det kom ett brev. Hej. Jag köpte en mandelkaka hos er i fredags och den var vidunderligt god
På sistone har det blivit lite nya bakböcker – bland annat Heléne Johanssons ”Sötebröd från Brunkebergs Bageri”, som snabbt har blivit favoritlektyr, och bland annat dök det upp ett recept på Toscabullar som jag älskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.