Torskgratäng med teriyakisås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Torsk i ugn med teriyakisås 2 port + matlåda
  • 500 g torskfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-1½ dl teriyakisås
  • 1 vitlök, fint riven
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 lime eller citron, fint rivet skal och någon skvätt pressad saft
  • 1-2 tsk fisksås
  • sambal oelek efter smak
  • Rostad sesamfrön att strö över vid serveringen
  • Torka av fisken och lägg den i en smord ugnssäker form.
  • Strimla paprikan och sellerin och lägg i formen.
  • Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av och häll i formen.
  • Ställ in mitt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter, kolla gärna med ugnstermometer om fisken är färdig innan du tar ut den. När fisken har en innertemperatur av 56 grader är den klar att avnjutas.
  • Rosta och strö över sesamfrön om du gillar och tål det.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.