Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne
Söndagsmiddagen i form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen. Omman vill ha riktigt mjuk purjolök är det bättre att steka den först innan den läggs i ugnsformen
Pressa den sedan medsmöret och häll i mjölken. Mosa potatisen efter egen önskad konsistens på moset. Blanda mjölken, mjölet, fiksbuljongen, dill, salt och peppar
Fick tips av mammaom en god fiskrätt som hon hade lagat. Ändrade lite i receptet utifrån vad som fanns hemma (och mina preferenser) och det blev riktigt gott
Då är det måndag igen och vardagen drar igång. Långa jobbdagar och sedan skjutsande till olika idrottsaktiviteter för både Ida o Isak innebär att det blir mindre tid för matlagning, men för den skull vill vi ändå äta gott och bra
Smula fiskbuljong över. 12 dl crème fraîche. 12 msk hackad dill. 1400 g räkor med skalSätt ugnen på 225°. 1Om stora torskfiléer – dela dem i portionsbitar eller rulla ihop dem. 1Lägg torskbitarna i en ugnssäker form. 1Blanda ihop vispgrädde, crème fraîche, dill och dijonsenap i en skål. 1Häll såsen över din torskgratäng och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 1När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor. 1Servera gärna tillsammansmed kokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.