Så idag blev det torsk i ugn. Blanda matlagningsgrädde med dill och salt. Strö över riven ost (eller använd någon god hyvlad ost - idag körde vi ”Kajsa varg” och tog port salut
Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostronoch havskräftor
400 g torskrygg, i bit. 1salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskrygg, i bit Rimlag. 1 liter vatten 4 msk salt 2 tsk strösocker 2 tsk dillfrön 600 g skalad blomkål 3 finhackade schalottenlökar 2 dl skalade sötmandel 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 4 msk vitvinsvinäger salt och peppar 1 tunt skivad rödlök olivolja ½ ask krasse
Vänd bitarna i uppvispat ägg ochströbröd. Skölj torskenoch torka sedan av den med hushållspapper. Med minnerna av mammas goda sås till den stekta torsken i bakhuvudet försökte jag mig idag på att göra något som liknande den
Koka upp broccolin och panera torskenmed sesamfrö samt salt och citronpeppar. Torsk. Blanda samman såsenmed alla ingredienser och ställ in i kylen innan servering
Häll på vetemjöl på torskbitarnaoch vänd runt så att det täcker. servera med nykokt pasta och fisken. God knaprig fisk med en slät tomatsåsoch nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt ochpepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn ochost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 400 gr fiskfilé jag använde torsk. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Fast idag ska vi laga en såsmedtonfisk på burk och kapris. Ett gäng färgglada grönsaker, typ pasta, Keso, olivolja, en burk tonfiskoch gärna ett gott bröd blir en god salladsmåltid som håller mig mätt en hel eftermiddag
Pröva någon gång att servera den med en stark ostsåsochrostad mandel. Fräs samman matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull och späd med mjölken eller mjölkblandningen litet i taget till en tjock, blank sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.