Varierar bären efter tycke och smak och fyllningen efter vad som finns i kylskåpet. Jag har tappat räkningen på hur många såna här pajer jag har bakat den senaste tiden
Om man vill kan man reda av lätt, så skyn blir lite simmig/såsig. Tänker vi då på så mycket smak det finns i benen, som man gjorde förr då allt togs tillvara
Halvera dem och skär också av toppen i varje ända, så de kan ställas i en ugnsfast form. Idag har det verkligen varit en dag, då vi farit runt för att hitta lite nya schyssta inredningsprylar till vårt hem
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de intetorkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
dra pannan från plattan och låt dem bli varma i såsen. den finns i en mängd olika varianter, men jag (eller snarare vi ) råkar givetvis tycka att just den här kombinationen av ingredienser är godast
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Jag provar och provar, bakar och bakar, men hittar inte precis vad jag vill ha. Blanda ingredienserna i en rymlig bunke, täck med plast och ställ på ett lite varmt ställe
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
I kombo med dill och färskpotatis har vi ett trevligt tillbehör som kanske för tankarna till varmrökt fisk, men det var en höjdare till salt, lufttorkad skinka också
Rör lite då och då så det inte bränner fast i botten. Har ni ingen vän som skänker er vildsvinskött, så går det precis lika bra med vanlig tamgris (mycket konstigt ord tycker jag, känns som de bor inne i huset då)
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.