Skönt med lite Påskledighet nu. Vi eller rättare sagt jag kommer inte fira så mycket. Yngsta dottern far iväg till sin pappa i helgen och firar med dem så jag blir barnledig, och äldsta dottern ska jobba
Varma mackor med tonfisk2 st1 liten burk tonfisk i olja2 msk creme fraiche1 msk chilisås1 msk sweet chilisåscitronpepparnågra svarta, urkärnade olivervästerbottensost, rivenpersiljesmörostbrödSlå av oljan från tonfisken och blanda med creme fraiche, såserna, peppar, oliver och vbost. 1 liten burk tonfisk i olja
Hacka äggen och blanda med tonfisk, creme fraische och majonäs. Så när jag kom hem var jag hungrig, fixade i ordning lite snabblunch, det blev 2 st Thin Crisp med tonfiskröra på. 150 gramTonfisk i vatten, konserv avrunnen 1 burk
Först ut blev stekt tonfisk med en återkommande favorit, gräslökssås. Har ofta gjort såsen till lax, men tyckte nästan det funkade ännu bättre med tonfisken, som inte är så fet i sig själv
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Eftersom det är tisdag så tänkte jag bjuda er på lite fisk idag, tonfisk närmare bestämt. Tonfisk i en krämig sås som går snabbt att tillgaga och som passar lika bra till pasta eller ris
Den mindre i familjen gillar tonfisk så denna varma macka går oftast hem. 2 burkar tonfisk. Lägg ugnen på 225 grader, bred lite smör på varje formbröd, rör ihop tonfiskröran och klicka ut på varje macka. 2 burkar tonfisk
Vi tänker naturligtvis framför allt på risotton för tonfisk vet vi väl inte om det är så väldigt speciellt italienskt, men att det är en firre som trivs i risottons sällskap, det vet vi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.