Grundrecept som ger tre bakplåtsstora pizzor. Det är förgräddningen av degen som gör hela skillnaden så detta är ett viktigt moment som du inte kan hoppa över
Fräs gul lök och vitlök i oljan tills den blivit mjuk, häll på vattnet, koka ihop med löken några minuter och koka sedan med passerade tomater, tomatpuré, socker, oregano, och chili i cirka 10 minuter på svag värme
Hennes favorit är de rent klassiska köttbullarna (se grundreceptet nedan) med pasta till, medan min favorit är nötfärsbullar med spiskummin som man serverar med chilihet tomatsalsa och Ellen är lite extra förtjust i köttbullar på ren fläskfärs
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Igår till middag flyttade Tinas kitchen ut för pizzabak på grillen. Det finns typ inge godare än hemlagad pizza -utmaningen är ju som sagt att få samma krispighet som riktiga pizzabagare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.