Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Ringla över olja över tomaterna inna du serverar. 300 g småtomater i olika färger. 300 g småtomater. Här kommer ett såt där recept som passar till allt
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tartetatin, d. Plommon-TarteTatin. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Nyp snabbt ihop alla ingredienserna till degen och låt den sedan vila kallt minst en timme. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull
Tartetatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
Låt äpple-tartetatin vila ca 3 min innan du vänder över den snabbt och bestämt på ett fat. En äpplekaka som görs i stekpannan, tänk på att pannan skall tåla att stå i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.