Dags för måndag igen och meat-free Monday. Förra veckan åt vi denna supergoda morotssoppan, som var väldigt mättande i sig men jag bakade även lite bröd till att doppa i soppa
Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaterna och färskosten upp sötman från morötterna
Den här smakrika, knalloranga, morotssoppan med tomat och örter åt vi på påskaftonen tillsammans med det fantastiska brytbrödet med spenatdipp som jag lade ut receptet på för någon vecka sedan (se här)
Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Salt och peppar. Fördela skivorna på en plåt och strö över kryddor och olja. Salta och peppra. Jag serverade den här blomkålen tillsammans med ugnsbakad lax och senapskrämen som blev över häromdagen
Strö över lite flingsalt och ställ åt sidan. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Rör ihop resten och häll ihop med kålen och löken. Raw coleslaw1 litet vitkålshuvud1 rödlök2 dl sour cream1 tsk dijonsenap1 msk linfröolja (eller annan olja)1 mak citronsaftHimalayasaltSvartpepparStrimla vitkålen och rödlöken. Pestofyllda tomater (2-4st)2-4 stora tomater (2 bifftomater eller 4 vanliga)1/2 kruka färsk basilika2 msk pinjenötter2 msk näringsjäst1 msk olivolja1 msk citronsaftHimalayasaltSvartpepparSkär locket av tomaterna och gröp ur det blöta i dem (spara de köttiga väggarna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.