Smaker från basilika, vitlök, tomat, persilja och svartpeppar landade med lite salt på halverade miniplommontomater innan de rostades i ugnen med olivolja
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det här med fotande och varm mat har jag skrivit om tidigare, men den här gången sätter rekord. En tallrik som jag kunde vrida och vända på, pallra upp, dra bak, skjuta fram, åt sidan, gå fram mot, backa ifrån, elevera ovan, ljussätta, putsa, finjustera, pynta, vinkla, dekorera och garnera
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Blanda den mixade röran med buljong. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.